+36 30 209 6902
Oldal kiválasztása

BLOG

SZIMBOLIKUS SZERTARTÁSOK

A polgári ceremónián most már egyre inkább elterjedt, hogy egy szimbolikus szertartást is közbe iktassanak a ceremónia során. Ennek rengeteg fajtája elterjedt már.

Homokszórás
A menyasszony és a vőlegény két üvegcséből különböző színű homokot szór egy közös üvegbe, amik különböző formákat és színeket eredményez. A közös üveg lehet gravírozott a pár nevével, az esküvő időpontjával, esetleg egy közös képükkel. Illetve egy homoköntő képkeretbe is lehet önteni a homokot.

Gyertyagyújtás
Két vékonyabb gyertyával való, egy közös gyertya meggyújtása. Ennek a szertartásnak van egy meghatóbb változata, amikor is az örömanyák gyújtják meg a vékonyabb gyertyákat, ezzel szimbolizálva, hogy ők adtak nektek életet és ti ezekkel a gyertyákkal gyújtjátok meg a középső gyertyát, mint eggyé válásotok. 

Folyadékceremónia, azaz fröccsöntés
Ennél bármilyen két összetevős ital elkészítéséről van szó.

Növény ültetés
Itt közösen ültettek el egy virágot, kisebb cserjét, amit később együtt gondoztok, akárcsak a kapcsolatotokat. Ennél érdemes odafigyelni, hogy a virágföld ne piszkolja össze a ruhákat!

Puzzle
Egy kedvenc, közös képeteket rakhatjátok ki. Célszerű olyan darabszámút választani, amit kb. 1 perc alatt ki tudtok rakni.

Kötélceremónia
3 közepes vastagságú kötelet/fonalat fontok össze közösen. A 3 szál közül az egyik a menyasszonyt, a másik a vőlegényt, a harmadik pedig Istent, mint életet szimbolizálja, ami az esküvőtök napjától összefonódik.

Lakatceremónia
Két gravírozott lakatot zártok egymásba. A hozzájuk tartozó kulcsokat eldobhatjátok, hogy ne lehessen kinyitni a lakatokat. Ezt a nászúton szokás, főleg folyóba, hogy senki ne találhassa meg.